Allerede abonnent?

Nyheder

10.000 ansatte i Københavns Kommune får fleksibel arbejdstid

Nu kan 10.000 medarbejdere i Københavns Kommune se frem til fleksibel arbejdstid. Efter succes med et pilotforsøg i enkelte afdelinger udbredes tilbuddet til samtlige medarbejdere i forvaltningen. Håbet er, at det kan udbredes til alle kommunens forvaltninger.

Fra september i år bliver et tilbud om fleksibel arbejdstid indfaset i alle afdelinger i København Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning. Det betyder, at alle 10.000 medarbejdere får mulighed for løbende at gå op eller ned i tid efter behov efter aftale med deres nærmeste leder.

Indtil nu har medarbejdere i tre afdelinger haft muligheden i et pilotforsøg, og i en evaluering af forsøget siger 68 procent, at muligheden for at ændre i arbejdstiden ’i høj grad’ eller ’i meget høj grad’ er vigtig for deres jobtilfredshed.

– Vi kan se, at det har betydet rigtig meget for vores medarbejdere, at vi har udvist den fleksibilitet, og selv om mange ikke har valgt at bruge tilbuddet endnu, så siger de, at det er en tryghed i sig selv at vide, at de har muligheden, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) til Magasinet Arbejdsmiljø.

Køb abonnement til Magasinet Arbejdsmiljø

Med et abonnement på Magasinet Arbejdsmiljø får du 11 blade om året samt fuld adgang til mitarbejdsmiljø.dk med indhold, der er tilpasset dig og dine behov.

Køb abonnement

Vi er ikke robotter

Evalueringen viser også, at fleksibiliteten er meget væsentlig for at få arbejdsliv og familieliv til at gå op i en højere enhed. Flere medarbejdere siger i evalueringen, at det har betydning at kunne ændre på arbejdstiden i en periode, hvis der er pres på hjemmefronten, og det er vigtigt at anerkende, mener Sisse Marie Welling:

– Vi er jo ikke robotter med et liv, der kører på en lige linje. I nogle perioder er vi mere udfordrede end andre, og her betyder det rigtig meget, at man har en arbejdsgiver, der er lydhør over for, at man kan være i forskellige livssituationer, og som giver mulighed for at gå op og ned i tid uden at være tvunget til at søge et andet job på færre timer. Samtidig er der også fordele for arbejdsgiveren ved at tilbyde fleksibel arbejdstid, fortæller borgmesteren.

– For det første giver det en langt højere grad af arbejdsglæde for medarbejderne, og glade medarbejdere leverer god velfærd. For det andet giver det os mulighed for at rekruttere flere medarbejdere, fordi flere ser os som en god arbejdsplads, der tager hensyn til sine ansatte, siger hun.

Med flere end 40.000 medarbejdere i alt kan Københavns Kommune betegnes som Danmarks største arbejdsplads, og Sisse Marie Welling vil fremadrettet arbejde for, at tilbuddet bliver udbredt til samtlige medarbejdere i kommunen. Flere forvaltninger er i øjeblikket i gang med pilotforsøg med fleksibel arbejdstid.

Forfatter: Sarah Kirkemoe Galán
Magasinet Arbejdsmiljø: No. 5 2018
Find artikler med samme emneord