Allerede abonnent?

Forskning

Bedre indeklima godt for både trivsel og bundlinje

Det kan give både gladere og mere produktive medarbejdere, hvis indeklimaet i kontor-bygningen får et løft, viser nyt studie.

Indeklimaforbedringer i kontorbyggerier kan ikke kun sænke udgifterne til opvarmning, men også øge medarbejdernes tilfredshed og produktivitet. Det viser en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut, DTU og DEAS med støtte fra ELFORSK.

Køb abonnement til Magasinet Arbejdsmiljø

Med et abonnement på Magasinet Arbejdsmiljø får du 8 blade om året samt fuld adgang til mitarbejdsmiljø.dk med indhold, der er tilpasset dig og dine behov.

Køb abonnement

I undersøgelsen gennemførte forskerne først laboratorieforsøg på Teknologisk Institut.  Efterfølgende overvågede de i en periode på seks måneder systematisk indeklimaet i to kontorbygninger med indretning svarende til henholdsvis en ældre bygning og en nyrenoveret bygning. Temperatur, CO2-koncentration i luften og niveauet af støj blev sammenholdt med medarbejdernes præstationer og oplevelse af indeklimaet. Undersøgelsen viste, at jo bedre medarbejderne oplevede indeklimaet, jo mere steg deres præstationer.

Indeklimaløft betaler sig

Ifølge projektleder og civilingeniør Kasper Furu Nielsen fra Teknologisk Institut understreger resultaterne behovet for at tage medarbejdernes forbedrede præstationer med i beregningerne, når en kontorbygning skal energioptimeres.

– Ét er, at man sparer penge på udgifterne til energi. Men vigtigere er den øgede rentabilitet i form af øget medarbejdertilfredshed og derved øget produktivitet, siger han i en pressemeddelelse fra Teknologisk Institut. 

Kilde: Studiet ’Indeklimaforbedringer ved energirenovering af erhvervsbyggeri skal med i businesscasen’ – læs mere på elforsk.dk

Forfatter: Ida Marie Winge
Magasinet Arbejdsmiljø: No. 8 2019
Find artikler med samme emneord