Allerede abonnent?

Nyheder

Fremtidens arbejdsmarked for akademikere skal under lup

Hvordan sikrer man gode arbejdsvilkår for videnarbejdere i en fremtid med mange nye krav og en rivende teknologisk udvikling? Det skal forskere fra Roskilde Universitet nu undersøge i et treårigt forskningsprojekt.

Mere intenst arbejde, løse ansættelser og konstante nye krav om teknologiske og sociale kompetencer. Det danske arbejdsmarked er under forandring og et nyt forskningsprojekt om fremtidens arbejdsmarked sættes nu under lup.

I projektet ’Socially Innovative Knowledge Work’ skal forskere fra Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitetscenter (RUC) sammen med erhvervsliv og interesseorganisationer undersøge de seneste tendenser inden for videnarbejde med det mål at finde nye løsninger på udfordringerne ved den teknologiske udvikling.

Nye krav og øget ulighed

– De fastansatte videnarbejdere oplever øget ansvar og arbejdsintensivering kombineret med ændrede kompetencekrav. Samtidig er der en relativt stor gruppe ansatte, hvis job er fleksible, men usikre. Begge grupper slås med stigende belastninger, og der opstår en øget ulighed mellem de fast- og løstansatte medarbejdere. I projektet kigger vi på konsekvenser af disse udviklinger, siger lektor ved RUC Katia Dupret på RUCs hjemmeside.

Sammen med lektor ved RUC Susanne Ekman skal hun stå i spidsen for projektet, som skal foregå i et samarbejde mellem RUC, Teknologisk Institut, fagforbundet PROSA, arbejdsgiverorganisationen Kooperationen og virksomhederne Actee og Reload.

Abonnement

Bliv medlem idag og se alle de mange fordele for dig og din virksomhed

Køb abonnement
Forfatter: Sarah Kirkemoe Galán
Magasinet Arbejdsmiljø: No. 5 2018
Find artikler med samme emneord