Allerede abonnent?

På job: Kaptajn i selskabet Nordic Seaplanes A/S

Lasse Rungholm, 55 år

Lasse Rungholm er kaptajn, administrerende direktør og partner i selskabet Nordic Seaplanes A/S. Selskabet driver Danmarks første vandflyrute mellem Langelinje i København og Aarhus Havn. Lasse har tidligere blandt andet været kaptajn og chefpilot hos Maldivian Air Taxi på Maldiverne, ligesom han har fløjet vandfly i Kroatien.

– Jeg har sejlet hele livet, og fløjet siden jeg var 18 år. Her er vi et lille hold. Alle er entusiaster og glade for det, de laver. Det er nok det, der giver størst arbejdsglæde. Men det betyder også en del, at jobbet er både afvekslende og til tider krævende på grund af vejrforholdene. Det er godt med udfordringer, ellers bliver det for rutinepræget og kedeligt. Og så byder det ind i mellem på fantastiske oplevelser:

– Et af mine højdepunkter var, da jeg fløj på Maldiverne. Her var vi en dag nødt til at afbryde en start, da der kom en flok delfiner på tværs. Det var fantastisk. Ruten mellem København og Aarhus åbnede i maj 2016, og den flyver ti gange om dagen med plads til 13 passagerer, der primært er forretningsfolk. Rejsehøjden er normalt cirka en kilometer, og turen varer 45 minutter.